Je kon erop wachten inderdaad. Hier is ‘ie dan, de Rocky Road X-mas. Rocky Road is echt super simpel te maken en hoeft niet in de oven. Alles wat je nodig hebt naast de ingrediënten is een schaal en een vel bakpapier. Daarna doet de koelkast het werk. De basis is deze keer naast de geconsendeerde melk, melkchocolade, kerstkransjes van koek, kerstschuimpjes, chocolade-hulstblaadjes, gespikkelde kransjes en sprinkles. Sprinkles zijn eetbare strooisels voor taarten, verkrijgbaar in allerlei kleuren en maten. Voor nu gebruikte ik natuurlijk zilveren en gouden sterretjes en hulstblaadjes. Je koopt ze bijvoorbeeld hier.
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 350 gram melkchocolade, in stukjes
- ±175 gram koek, schuimpjes, chocolade-kerstkransjes, hulstblaadjes naar keuze en nog wat voor versiering bovenop
- wat sprinkles naar keuze
- En verder nodig: bakpapier, vierkante vorm van ± 20 bij 20 centimeter (komt niet heel precies)
- Verwarm de gecondenseerde melk op laag vuur.
- Voeg als de melk warm is de melkchocolade toe en roer totdat de chocolade gaat smelten. Heb geduld, dit duurt even. Af en toe goed roeren.
- Bekleed ondertussen je vorm met bakpapier. Als je schaal wat groter of kleiner is wordt de laag fudge wat dunner of dikker, dat maakt allemaal niet zoveel uit.
- Als alle chocolade gesmolten is haal dan de pan van het vuur en laat heel even afkoelen.
- Breek alles wat je er doorheen wilt mengen in stukjes en roer door het chocolademengsel.
- Giet het mengsel dan meteen in de vorm en druk het iets aan met een spatel.
- Verdeel de resterende kransjes en hulstblaadjes over de fudge. Strooi er wat sprinkles overheen.
- Zet de fudge in de koelkast en laat een paar uur goed opstijven. Liefst een nacht.
- Lift de fudge middels het bakpapier uit de vorm en snijd hem dan in blokjes.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!