Rocky Road is een lekkernij van chocolade gevuld met diverse ingrediënten. Officieel zijn chocolade en marshmallows de twee hoofdingrediënten die altijd in Rocky Road verwerkt worden. Maar je kunt natuurlijk eindeloos variëren met vulling die jij lekker vindt: stukjes koek, cranberries, walnoten, hazelnoten, kokos etc. Voor Pasen is het natuurlijk leuk om paaseitjes te gebruiken. Met maar vier ingrediënten maak je razendsnel deze fudge. Wel even geduld hebben om het op te laten stijven in de koelkast….

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 400 gr witte chocolade, in stukjes
  • paaseitjes
  • mini-mallows
  • Verwarm de gecondenseerde melk op laag vuur.
  • Voeg als de melk warm is de chocolade toe en roer totdat de chocolade gaat smelten. Heb geduld, dit duurt even.
  • Als alle chocolade gesmolten is haal dan de pan van het vuur en laat heel even afkoelen.
  • Bekleed ondertussen een lage schaal van ongeveer 20 bij 20 centimeter ruim met bakpapier. Als je schaal wat groter of kleiner is wordt de fudge wat dunner of dikker, dat maakt allemaal niet zoveel uit.
  • Bedek de bodem met de chocolade-eitjes, houd wel wat eitjes achter.
  • Roer wat mini-mallows door het chocolademengsel.
  • Giet het mengsel nu in de vorm en druk het iets aan met een spatel.
  • Druk de resterende eitjes in het mengsel en strooi er nog wat mini-mallows overheen.
  • Zet de fugde in de koelkast en laat ongeveer een halve dag opstijven in de koelkast.
  • Lift de fudge aan het bakpapier uit de vorm en snijd in stukjes.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email