Ken je ‘m nog van Pasen? Toen maakten we de Rocky Road met paaseitjes. Officieel zijn chocolade en marshmallows de twee hoofdingrediënten die altijd in de Rocky Road verwerkt worden. Maar je kunt er natuurlijk alles in verwerken wat je lekker vindt: stukjes speculaas of ander koek, schuimpjes, tum-tum, cranberries, walnoten, hazelnoten, kokos etc. Met Sinterklaas is het natuurlijk leuk om kruidnootjes te gebruiken. Hoe dan ook, hij is echt zo klaar. Alleen het afkoelen en opstijven in de koelkast kost je wat wachttijd.
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 400 gram witte chocolade, in stukjes
- 95 gram pistachenootjes
- ±50 gram kruidnootjes
- wat mini-mallows of grote marshmallows in stukjes
- 100 gram melk- of pure chocolade
En verder nodig: bakpapier, vierkante vorm van ±20 bij 20 centimeter
- Verwarm de gecondenseerde melk op laag vuur.
- Voeg als de melk warm is de chocolade toe en roer totdat de chocolade gaat smelten. Heb geduld, dit duurt even. Af en toe goed roeren.
- Bekleed ondertussen je vorm met bakpapier. Als je schaal wat groter of kleiner is wordt de fudge wat dunner of dikker, dat maakt allemaal niet zoveel uit.
- Als alle chocolade gesmolten is haal dan de pan van het vuur en laat heel even afkoelen.
- Roer nu de mini-mallows of stukjes marshmallows en de pistachenootjes erdoor en meng goed. Roer dan ook de kruidnootjes erdoorheen. Houd een handje achter.
- Giet het mengsel nu in de vorm en druk het iets aan met een spatel.
- Druk de resterende kruidnootjes in het mengsel.
- Zet de fugde in de koelkast en laat een paar uur goed opstijven.
- Als de fudge goed hard is smelt je de melk- of pure chocolade au bain-marie.
- Lift de fudge middels het bakpapier uit de vorm en draai hem om.
- Smeer de chocolade nu over de fudge en laat opnieuw hard worden. Snijd hem dan in blokjes of stukken.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!