Risotto? Mmm, altijd lastig. Nou dat valt reuze mee. Je moet er gewoon een beetje geduld mee hebben. In dit recept nemen we stap voor stap mee hoe je goede risotto maakt. Deze variant, met venkel en chorizo, is echt zalig en daarmee ga je zeker weten indruk maken bij je tafelgenoten. Heerlijk het hele jaar door!
Voor 4 personen
- 1 el olijfolie
- 200 g chorizo, in blokjes
- 1 ui, fijngesneden
- 1 kleine venkelknol, fijngesneden, groen bewaren
- 1 teen knoflook, geperst
- 350 arborio (risotto)rijst
- 1,2 liter kippenbouillon, warm
- 175 g diepvrieserwten
- 2 el fijngesneden verse mun
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 100 g geitenkaas of gorgonzola, in blokjes
- Blokjes chorizo in grote (droge) pan knapperig bakken. Neem de chorizo uit de pan en zet deze apart.
- Bak de ui in achtergebleven vet 1-2 minuten tot hij zacht is. Eventueel wat olie toevoegen.
- Voeg venkel en knoflook toe en bak paar minuten. Voeg dan de rijst toe. Bak alles al roerende tot alle rijstkorrels bedekt zijn met olie.
- Peper en zout toevoegen.
- Voeg geleidelijk de warme bouillon toe (een soeplepel per keer), terwijl je voortdurend roert tot al het vocht is opgenomen. Geduld is hier het toverwoord.
- Voeg de erwten toe en bak de risotto nog 1 minuut. Doe dan de chorizo terug in de pan. Voeg vlak voor het serveren de munt en de Parmezaanse kaas toe.
- Verdeel de risotto over kommen of borden en garneer met blokjes geitenkaas of gorgonzola en het groen van de venkel.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!