Risotto blijft altijd lekker. Dus varieer ik er af en toe maar weer eens op los. Nu had ik nog een courgette en een venkel liggen dus combineerde ik die met elkaar. Gaat prima samen met de pittige chorizo. Eet je liever risotto zonder vlees dan kun je hem gewoon achterwege laten.

Voor 4 personen:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 gram chorizo, in blokjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 kleine venkelknol, fijngesneden, groen bewaren
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 350 arborio (risotto)rijst
  • 1,2 liter kippenbouillon, warm
  • 1 courgette, in blokjes
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • Blokjes chorizo in grote (droge) pan knapperig bakken. Neem de chorizo uit de pan en zet deze apart.
  • Bak de ui in achtergebleven vet 1-2 minuten tot hij zacht is.
  • Voeg venkel, knoflook en courgette toe en bak een paar minuten. Eventueel wat olie toevoegen. Peper en zout naar smaak toevoegen.
  • Voeg dan de rijst toe. Bak alles al roerende tot alle rijstkorrels bedekt zijn met olie.
  • Voeg geleidelijk de bouillon toe (een soeplepel per keer), terwijl je af en toe roert tot al het vocht is opgenomen. Heb geduld voor een mooie risotto!
  • Doe dan de chorizo terug in de pan en roer er de helft van de Parmezaanse kaas door.
  • Verdeel de risotto over kommen of borden en garneer met wat Parmezaanse kaas, een schijfje courgette en het groen van de venkel.

 

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!