Risotto met chorizo of nduja staat hier vaak op tafel. Een goed vegetarisch alternatief had ik hiervoor nog niet gevonden. Toen ik de vegetarische, volledig plantaardige chorizo van Garden Gourmet zag liggen wilde ik deze graag eens uitproberen. Het resultaat was prima. En hoewel het geen volledig vergelijkbaar alternatief is zal ik deze zeker vaker gaan gebruiken. Ik ga hem zeker ook eens proberen op de bbq!  

Voor 2 personen als hoofdgerecht:

  • 1 pakje ‘sensational chorizo’ (Garden Gourmet)
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 venkelknol, fijngesneden
  • 1-2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 150 risottorijst (carnaroli of arborio) 
  • 8 gedroogde tomaatjes, in stukjes
  • 600 ml groentebouillon, warm
  • 50 ml witte wijn
  • 1 eetlepel donkerbruine miso-pasta
  • handje rucola
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt en nog wat voor garnering

  • Snijd de plantaardige chorizo worstjes in stukjes. Bak deze in een pan met dikke bodem op hoog vuur knapperig als een soort rul gehakt.
  • Voeg de gesnipperde ui toe en bak een paar minuten mee tot deze zacht zijn. Voeg dan ook de venkel en de knoflook toe en bak een paar minuten mee.
  • Nu kan de rijst in één keer toegevoegd worden. Bak alles al roerende tot alle rijstkorrels bedekt zijn met olie.
  • Blus af met de wijn en roer tot deze verdampt is. Voeg dan een eetlepel miso toe en roer goed door.
  • Voeg nu geleidelijk de bouillon toe (een soeplepel per keer), terwijl je af en toe roert tot al het vocht is opgenomen. Heb geduld want het kost even tijd. Voeg net zoveel bouillon toe tot de korrels zacht zijn maar nog een lichte bite hebben, mogelijk heb je niet alles nodig.
  • Schep de stukjes gedroogde tomaat, de rucola en de toe door de Parmezaanse kaas erdoor. Proef nu de risotto en breng hem naar wens op smaak met versgemalen peper en/of zout.
  • Verdeel de risotto over kommen of borden en garneer met nog wat Parmezaanse kaas

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email