Risotto eet ik het hele jaar door. In het voorjaar zijn de zachtere smaken lekker, in de winter kies ik voor de pittige varianten. Deze risotto met venkel en kip is lekker smeuïg. De hoeveelheden zijn voldoende voor 2 personen als hoofdgerecht. Eet je het als onderdeel van een diner met meerdere gangen dan kun je er met 3-4 personen van eten. Ik garneerde de risotto met geroosterde pijnboompitten en verse platte peterselie maar laat vooral je eigen fantasie gaan.
Voor 2 personen:
- 200 gram kipfilet in kleine blokjes
- 1 ui, fijngesneden
- 1 venkelknol, fijngesneden
- 1 teen knoflook, geperst
- 175 risottorijst
- 650 ml groentebouillon, warm
- 60 ml witte wijn
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- klont boter, olijfolie
- naar wens: geroosterde pijnboompitten platte peterselie voor garnering
- Bak de blokjes kipfilet in pan met dikke bodem in een klontje boter en wat olijfolie. Haal ze uit de pan en zet apart.
- Voeg de gesnipperde ui toe en bak een paar minuten. Indien nodig wat olie toevoegen.
- Voeg de venkel en de knoflook toe en bak een paar minuten mee.
- Voeg de rijst toe. Bak alles al roerende tot alle rijstkorrels bedekt zijn met olie.
- Voeg nu geleidelijk de bouillon toe (een soeplepel per keer), terwijl je af en toe roert tot al het vocht is opgenomen. Heb geduld want het kost even tijd.
- Als alle bouillon is opgenomen roer je de Parmezaanse kaas en de kip erdoor. Proef nu de risotto en breng hem op smaak met versgemalen peper en/of zout.
- Verdeel de risotto over kommen of borden en garneer naar wens met pijnboompitten en platte peterselie.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!