Een rijstsalade is meestal een allemansvriend. Ideaal voor bij warm weer. Bovendien heel makkelijk voor te bereiden. Maak hem als bijgerecht als je gaat bbq-en of eet hem als (maaltijd)salade in de zomer. Maak lekker veel dan kun je wat over is de volgende dag als lunch eten. En die ingrediënten… het komt allemaal niet zo precies. Kijk wat je in huis hebt, wat je lekker vindt en combineer de smaken naar eigen inzicht. Doe de dressing wel door de nog warme rijst, dan neemt hij de smaken goed in zich op. O ja, en de nootjes zijn lekker voor een ‘bite’. Maar verder laten we het helemaal aan jou over!
- 200 g wilde rijst
- 50 g walnoten, gehakt
- 2 trostomaten
- 1/2 komkommer
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 rode handappel
- 50 g gedroogde cranberry’s of rozijnen
- 3 lente-uitjes
- 1 blikje mandarijntjes
Voor de dressing:
- 6 el olijfolie
- 3 el witte balsamico-azijn
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 el mosterd
- 1 el gembersiroop
- 1 el chilisaus
- 2 el mayonaise
- peper/zout
- Kook de rijst gaar.
- Maak de dressing door alle ingrediënten goed te mengen.
- Als rijst gaar is deze afgieten.
- Dressing aan de warme rijst toevoegen, mengen en goed laten afkoelen.
- Mandarijntjes uit laten lekken.
- Tomaten in 4-en snijden en zaadlijsten verwijderen. In stukjes snijden.
- Komkommer in lengte in 4-en snijden en zaadlijsten verwijderen. In stukjes snijden.
- Paprika’s en appel in blokjes snijden.
- Lente-uitjes in ringetjes snijden, ook groene gedeelte.
- Alles mengen en op smaak brengen met zout/peper.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!