Een o zo simpele salade maar tegelijkertijd echt ontzettend lekker. Stond jaren geleden al eens in de Allerhande en onlangs weer. En wij begrijpen wel waarom. Deze salade doet het goed als maaltijdsalade, bij de bbq, op een buffet. Heb je iets over dan gaat hij de volgende dag uitstekend mee in de lunchtrommel.
Voor 4 personen:
- 300 gram bruine basmatirijst (Tilda) of zilvervliesrijst
- 600 gram verse sperziebonen
- 100 gram kappertjes
- 145 gram tonijnmoot in olie
- 4 el mayonaise
- 15 gram verse dille
- 2 sjalotten
- 120 gram zongedroogde tomaatjes
- 20 gram geroosterde pijnboompitten
- Kook de rijst in een ruime pan water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste 5 min. de sperziebonen mee. Giet af en laat 5 min. afkoelen op een schaal.
- Laat ondertussen de kappertjes uitlekken, maar vang het vocht op. Doe de helft van de kappertjes met het vocht, de helft van de tonijn inclusief de olie, mayonaise en de helft van de dille in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een bijna gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Snipper de sjalotten en snijd de tomaatjes fijn. Laat de rest van de tonijn uitlekken. Snijd de rest van de dille grof. Meng ⅓ van de tonijnsaus, de tonijn, sjalot, tomaatjes en de rest van de kappertjes door de rijst. Verdeel de rest van de saus erover en bestrooi met de overgebleven dille en de pijnboompitten.
- Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!