Gnocchi, Italiaanse deegballetjes, worden officieel gemaakt van ei, gepureerde aardappels en tarwebloem. Deze versie is sneller en makkelijker en kan niet mislukken! Een mengsel van ricotta, Parmezaan en bloem wordt gekneed tot deegballetjes en gekookt. De combinatie met de geroosterde boerenkool en paddestoelen is gebaseerd op een recept uit de Hippe Vegetariër. Natuurlijk kun je de echte gnocchi’s ook kant en klaar kopen van bijvoorbeeld het merk Grand Italia (bij elke supermarkt).
4 personen
Ricotta gnocchi’s of koop kant en klare aardappel gnocchi’s bij de supermarkt
- 100 g geraspte Parmezaan
- 500 g ricotta
- 165 gram bloem (en wat extra)
Overige ingrediënten
- 350 g gemengde en schoon-gedepte paddenstoelen
- 150 g boerenkool, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, geperst
- 10 g verse tijm, fijngesneden
- Extra geraspte parmezaanse kaas (garnering)
- olijfolie
- zout en peper
- Meng de ingrediënten voor de gnocchi’s tot een deegbal
- Rol het deeg tot slierten (1,5-2 cm dik) en snij er gnocchi’s af van 2-3 cm.
- Leg ze op een bebloemde schaal.
- Maak een bakplaat klaar met keukenpapier en verwarm de oven op 180 graden Celsius.
- Meng de boerenkool met een eL olijfolie en hussel goed en spreid uit op de bakplaat.
- Bak de boerenkool krokant in 10-15 minuten
- Bak de paddenstoelen in olijfolie op hoog vuur.
- Zet het vuur laag en voeg de knoflook en tijm toe, warmhouden.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Breng een grote pan met water aan de kook en kook de gnocchi’s tot dat ze gaan drijven, giet af en besprenkel met een beetje olijfolie zodat ze niet gaan plakken.
- Serveer direct: de boerenkool, met de paddenstoelen en de gnocchi’s en bestrooi met versgemalen peper en geraspte parmezaan naar smaak.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!