Rauwe andijvie stamppot is een van mijn favorieten, de knapperige andijvie met een heerlijke aardappelpuree. In deze koolhydraat-armere versie heb ik de helft van de aardappels vervangen door koolrabi en knolselderij. In plaats van chorizo blokjes (ook heel lekker!) heb ik magere hamblokjes pittig gekruid met gerookte paprikapoeder en cayennepeper, knoflook en gebakken uitjes. Gerookt paprikapoeder geeft een heerlijke smaak.  Hierdoor is dit een caloriearme stamppot geworden! Natuurlijk kun je ook voor de volle versie gaan met 100% aardappelpuree en chorizo-blokjes!

    2 personen
  • 6 kleine aardappels (ongeveer 500 gram geschild, kruimig); voor de volledige aardappelpuree versie neem je het dubbele en laat je de koolrabi en knolselderij weg
  • halve koolrabi
  • halve knolselderij
  • zak met 250 gram gesneden andijvie
  • 250 gram hamblokjes, mager (of chorizoblokjes)
  • klontje roomboter
  • 2 tl zoet (gerookt)  paprikapoeder
  • 2 tl pittig (gerookt) paprikapoeder
  • 1 knoflookteen, geperst
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 2 walnoten, gehakt
  •  Schil de aardappels en de knolselderij en snij in stukken.
  • Was de koolrabi en snij de halve koolrabi in grove stukken.
  • Start met het koken van de aardappelen en voeg na 8 minuten koken de knolselderij en koolrabi toe.
  • Bak in de tussentijd de hamblokjes, ui, knoflook met kruiden in het klontje roomboter.
  • Als de aardappelen en groente gaar zijn, giet ze af (laat een klein beetje vocht in de pan).
  • Pureer dit mengsel met de staafmixer en roer andijvie en hamblokjes door het mengsel.
  • Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Dien direct op en garneer met de gehakte walnoten.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!