Een quiche doet het altijd goed. Geschikt als hoofdgerecht met wat salade erbij of makkelijk voor te bereiden voor een buffet. Van deze bakte ik er meteen drie omdat het voor een groter gezelschap was. Heb je geen zin om met bladerdeegplakjes te werken, bladerdeeg is tegenwoordig ook verkrijgbaar op een rol. En je kunt voor deze quiche ook kant-en-klaar deeg voor hartige taart gebruiken, steeds vaker verkrijgbaar in de goed gesorteerde supermarkt. Kijk dan even op de verpakking op welke temperatuur hij gebakken moet worden.

  • 600 gram verse spinazie, gewassen
  • 125 gram (kastanje)champignons
  • 150 gram feta
  • 3 eieren
  • 150 gram gerookte kipreepjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • handje pijnboompitten, geroosterd
  • 50 gram geraspte kaas
  • 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • Provençaalse kruiden

En verder nodig: quichevorm of springvorm van ongeveer 24 cm doorsnee, deegroller

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Roerbak de spinazie een paar minuten om het vocht er zoveel mogelijk uit te halen. Laat de spinazie vervolgens uitlekken in een vergiet. Druk zoveel mogelijk vocht uit de spinazie en hak hem grof op een snijplank.
  • Fruit de ui met de knoflook, voeg de champignons toe en bak mee totdat het vocht verdampt is.
  • Voeg de kipreepjes en de uitgelekte spinazie toe. Brokkel de feta er doorheen. Proef en breng op smaak met de Provençaalse kruiden en wat versgemalen peper en/of zout.
  • Spray of vet de quiche- of springvorm in met wat boter.
  • Leg de bladerdeegplakjes op elkaar en rol met een deegroller uit tot een ronde lap net iets groter dan de vorm. Bekleed de vorm met het deeg en laat iets over de rand vallen.
  • Prik met de vork wat gaatjes in het bladerdeeg.
  • Verdeel het groentemengsel in de vorm. Als het mengsel erg vochtig is, giet het vocht dan eerst af.
  • Klop de eieren los in een kom verdeel over het groentemengsel. Verdeel de pijnboompitten erover en strooi de geraspte kaas erover. Snijd eventueel overhangend deeg netjes af of vouw naar binnen.
  • Bak de quiche 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!