In augustus en september zijn er nog volop pruimen te koop.De wat zuurdere pruimen smaken geweldig in een simpele en snelle cake. Klaar binnen een uurtje!

Omdat ik een emmer vol met pruimen gekregen had van mijn collega heb ik ook nog wat geëxperimenteerd! Recepten met pruimen:

Voor een langwerpig bakblik of een kleine ronde springvorm.

    • 100 gram zelfrijzend bakmeel of 100 gram patentbloem met 1,5 tl bakpoeder
    • 100 gram boter
    • 100 gram suiker
    • 1 tl vanilleextract
    • rasp van een citroen
    • 2 kleine eieren
    • 8-12 pruimen

 

    • Meng de boter met de suiker zorgvuldig tot een homogene en romige massa.
    • Voeg een voor een de eieren toe en laat opnemen in de massa.
    • Voeg het vanille extract toe
    • Voeg tenslotte het zelfrijzende bakmeel toe.
    • Meng het meel zo snel mogelijk door het mengsel (bij voorkeur met de machine op lage stand of met de hand m.b.v. een spatel).
    • Vet het bakblik in met boter, olie of bakspray.
    • Verdeel het beslag over het blik.
    • Verwarm de oven op 180 graden (hetelucht) of 190 graden Celsius (boven-onderwarmte).
    • Snij de pruimenl in 4-en en verwijder de pit.
    • Steek de partjes met de schil naar boven in de cake. Bestrooi de partjes eventueel met een beetje suiker.
    • Bak de cake  gaar in 30-40 minuten.
    • Laat afkoelen op een rooster.

    Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
    Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

    Eet smakelijk!