Stamppot met vis, ik moest even aan het idee wennen. Het recept uit een Deliciousmagazine van eind vorig jaar stond al even op mijn lijstje. Vanavond maakte ik hem en hij was echt heerlijk! Deze stamppot met prei is lekker smeuïg door de crème fraîche en de mosterd. De Cannellini bonen hebben een licht nootachtige smaak en een zachte textuur. De zoutige, warmgerookte zalmsnippers smaken er echt fantastisch bij.

Voor 2 personen:

  • 450 gram aardappelpuree, warm
  • 200 gram fijngesneden prei
  • 1 blikje Cannelloni bonen van ongeveer 300 gram
  • 100 gram crème fraîche
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 100 gram warmgerookte zalmflakes
  • rucola
  • olijfolie
    • Verhit in een koekenpan wat olijfolie. Schep de prei erdoor en bak in 6-8 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
    • Laat de cannellinibonen uitlekken, spoel ze eventueel even af met koud water.
    • Schep de gebakken prei door de warme aardappelpuree.
    • Meng de mosterd met de crème fraîche. Roer luchtig door de puree.
    • Schep ook de uitgelekte bonen erdoor en warm nog even goed door.
    • Maak een torentje van de puree op een bord en verdeel de zalmflakes daarover, deze hoef je niet warm te maken. Maak af me een handje rucola.

     

    Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
    Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

    Eet smakelijk!