De portobello is een uitvergrote versie van de kastanjechampignon. Juist omdat hij zo groot is, is hij erg geschikt om te vullen. Ik doe dat graag met geitenkaas. Even onder grill en je voor- of lunchgerecht is klaar. Lekker met wat veldsla, rode ui en een stukje stokbrood.

  • 2 portobello champignons
  • 2 ronde geitenkaasjes of 150 g zachte geitenkaas
  • 75 g veldsla
  • ½ rode ui in dunne ringen
  • olijfolie
  • geroosterde pijnboompitjes of walnoten grof gehakt
  • dressing naar keuze bijvoorbeeld van olijfolie en frambozen-, aardbeien of mangoazijn van Foodelicious
  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Maak de portobello’s schoon met een borsteltje of een stuk keukenpapier.
  • Snijd het harde steeltje aan de binnenkant weg.
  • Leg de portobello’s met bolle kant naar boven in een ovenschaal en bestrijk met wat olie.
  • Gril de portobello’s ongeveer 6 min. onder de ovengrill.
  • Draai de portobello’s om en leg een geitenkaasje in de holte. (of verdeel de geitenkaas erover als je geen ronde kaasjes hebt)
  • Besprenkel met wat olie.
  • Schuif de portobello’s ongeveer 10 cm onder de hete grill en gril ze in zo’n 5 min. goudbruin. Houd je oven in de gaten, het kan snel gaan, maar misschien moeten ze bij jou juist wat langer.
  • Klop ondertussen de dressing en hussel de veldsla hier doorheen.
  • Verdeel de veldsla en de rode uiringen over de borden en leg de gevulde portobello’s er op.
  • Verdeel er nog wat nootjes over.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!