Dit recept is afkomstig uit een oud tijdschrift namelijk de ” Delicious” en heb ik vaak gemaakt met veel succes . Het tijdschrift had ik niet meer, maar het recept staat nog wel ergens online.
Ik heb het recept wel een beetje aangepast en gebruik ” luie” pasta namelijk de wonton velletjes uit de diepvries waardoor je heel snel deze pasta kunt maken. De pompoenpuree kun je ook halveren en invriezen zodat je op een ander moment nog een keer heel snel verse pasta kunt maken!
De hartige smaak van de kaas met de pompoen, de zoete rozijnen en wat bittere ameretti koekjes geven een geweldig, herfstige combinatie met de aardse salieboter. Echt heerlijk! Ik had de pompoen deze keer in de kamado BBQ gegaard (in plaats van in de oven) en hierdoor kreeg de puree een rokerige smaak, nog lekkerder!
- Voor 4-5 personen (10-12 ravioli’s per persoon)
- 750 gram flespompoen in stukken gesneden met schil
- de pitten van de pompoen (schoongemaakt en drooggedept)
- 2 eetlepels boter
- 2 pakjes wontonvelletjes (diepvries, vierkant, klein, 25 per pakje)
- 75 gram paneermeel
- 75 gram verkruimelde ameretti koekjes
- 1 tl nootmuskaat (lekker vers geraspt)
- 100 grapte pittige kaas (parmezaan, pecarino, oude Goudse)
- rozijnen (een handjevol) en fijn gehakt
- 1 ei
- rasp van een citroen
- sap van een citroen
- 75 gram boter (voor de saus)
- 2 tenen knoflook dun gesneden
- verse salie (10-15 blaadjes)
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Snij de flespompoen in stukken (met schil) en hou de pitjes (schoongemaakt) apart
- Verdeel de pompoen stukken op een ovenplaat.
- Verdeel twee eetlepels smolten boter over de pompoen en bestrooi met peper en zout.
- Bak de pompoen gaar in de oven (duurt ongeveer 30-45 minuten, prik, totdat de pompoen zacht is) en breng alles over in een bak (ook de boter).
- Daarna kun je op dezelfde plaat de pompoenpitten roosteren totdat ze knapperig zijn.
- Als de pompoen is afgekoeld kun je pureren en mengen met het ei, de geraspte kaas, nootmuskaat, het paneermeel, verkruimelde koekjes, citroenrasp, gehakte rozijnen tot een stevige massa (niet te vloeibaar, je moet er met een lepel bolletjes van kunnen maken).
- Zet minimaal een uurtje in de koelkast tot gebruik.
- Ontdooi de wonton velletjes en maak 50 stuks driehoekige ravioli’s (je kunt ook de helft van de pompoen pasta invriezen en slechts 24 ravioli’s maken). Smeer de randjes steeds in met een beetje water zodat ze goed dichtgeplakt worden.
- Leg de ravioli’s op een bebloemd bakpapier, op een schaal en zorg dat ze elkaar niet raken (je kunt ze nu ook invriezen, en na invriezen in een plastic doos in vriezer bewaren) in de koelkast tot gebruik.
- Kook een ruime pan met water.
- Verwarm de overige boter met de knoflook gedurende 5 minuten (niet laten verbranden) en verwijder de knoflook, bak vervolgens de salie op wat hoger vuur in de boter, zorg dat de smaak in de boter trekt.
- Kook tegelijkertijd de ravioli’s in 3-4 minuten gaar (laat niet te hard koken) en haal ze voorzichtig uit het kokende water met een schuimspaan.
- In de tussentijd: zet bordjes klaar (eventueel verwarmd).
- Leg de ravioli’s op de bordjes, verdeel de salieboter en garneer met de salie blaadjes uit de boter, wat parmezaanse kaas, versgedraaide peper, druppeltjes citroensap en wat geroosterde pompoenpitten.
- Direct opeten!
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!