Een werkelijk eenvoudig gerecht uit het boek Plenty More van Yotam Ottolenghi dat fantastisch smaakt en er kleurrijk uitziet. De combinatie van de geroosterde pompoen met de kruidensaus en de yoghurt is echt verrukkelijk. Eet er wat vers brood bij en je hebt een complete maaltijd.
Voor 4 personen:
- 1 flinke flespompoen (ongeveer 1,4 kilo)
- 1 tl kaneel
- 90 ml olijfolie
- 50 g koriander, blaadjes en takjes
- 2 knoflooktenen, fijngehakt
- 20 g pompoenpitten
- 200g Griekse Yoghurt
- wat pittige chilisaus
- zout, peper
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Was de pompoen en snij hem doormidden, verwijder de pitten en bewaar ze.
- Snij de pompoen in 2 cm dikke parten van ongeveer 7 cm lengte. Laat de schil zitten, deze kun je gewoon eten.
- Meng in een grote kom de kaneel, 2 eetlepels olijfolie, flinke snuf zout en royaal versgemalen peper. Voeg de parten toe en hussel totdat alle parten zijn bedekt.
- Bedek 2 bakplaten (of een rooster en een bakplaat) met bakpapier en leg de stukken op de schilkant op de bakplaten. Rooster ze 40 minuten tot ze gaar zijn en de bovenkant begint te kleuren. Haal dan uit de over en laat afkoelen.
- Doe voor de kruidensaus de koriander (houd een beetje achter voor garnering), knoflook, 4 eetlepels olie en een flinke snuf zout in een blender en pureer alles tot een pasta. Heb je geen blender, gebruik dan een staafmixer.
- Zet de oven terug naar 180 graden. Strooi de pompoenpitten op een bakplaat en rooster ze 6-8 minuten. Haal ze dan uit de oven en laat ze afkoelen.
- Roer vlak voordat je de pompoen gaat opdienen de yoghurt en chilisaus door elkaar.
- Leg de pompoenparten in een schaal en besprenkel de pikante yoghurt erover en daarna de kruidenpuree. Bestrooi het geheel met de pompoenpitten en wat achtergehouden korianderblaadjes en dien op.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!