Gazpacho is koude soep! Deze versie komt het uit het 2e kookboek van Alberto en Malu (De easy Vegeterranean). Het is een ijskoude en pittige soep op basis van wortel (gekookt) en vers sinaasappelsap. Een rode ui en tabasco geven de soep veel pit. Ik heb er zelf komkommerstukjes aan toegevoegd voor een knapperige bite! Zorg voor ijsblokjes in de vriezer!
Voor 6-8 personen (afhankelijk van glasgrootte)
- 500 gram wortels gekookt (ze moeten goed gaar zijn)
- 500 ml vers sinasappelsap
- 1 rode ui, gesnipperd
- 20 gram witbrood
- 1 eL citroensap
- extra vierge olijfolie
- wat gehakte peterselie
- eetbare blaadjes of bloemen ter garnering
- vers gemalen peper
- zout naar smaak
- vers gemalen nootmuskaat
- kaastengels (of stukje geroosterd brood)
- per glas 1-2 ijsklontjes
- Pureer de gekookte wortels in de blender met de gesnipperde ui en het broodkruim.
- Voeg langzaam het sinaasappelsap toe in de blender en zorg dat het een glad mengsel wordt.
- Voeg 2 el olijfolie toe, naar smaak peper, zout en tabasco.
- Zeef dit mengsel en zet koud weg (moet ijskoud worden).
- Hak de komkommer 9zonder zaadlijsten) in fijne blokjes.
- Vul elk glas met een eetlepel komkommer, een ijsklontje en de gazpacho
- Garneer met peterselie, druppeltje olijfolie, wat nootmuskaat en eetbare bloemen en blaadjes en dien op met brood of een kaastengel.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!