Behoefte aan een koolhydraat-arme dag maar toch stampvol smaken? Soms heb je van die dagen dat je even moet “resetten” maar wel met pit!
Deze Oosterse smaken zijn heerlijk in combinatie met een super-lichte, snelle maar pittige bloemkoolrijst. Geinspireerd door Donna Hay!
2 personen
Bloemkoolrijst met toppings
- 400 gram bloemroosjes of kant-en-klare bloemkoolrijst
- 2 el roerbak olie (of andere olie)
- 1 teen fijngehakte of geperste knoflook
- 1 rode peper, fijngesneden zonder pitjes
- 1/2 kopje ongezouten, gehakte pinda’s
- 150 gram sperziebonen, gehalveerd in de lengte en kort gekookt
- 1 courgette in geschaafd in dubbel sliertjes (met de hand of met een julienne slicer)
- 2 bosuien, in dunne reepjes gesneden
Saus/dressing
- 2 el pindakaas
- klein pakje (karton) kokosmelk (gewone of minder vette optie)
- 1 el sojasaus
- 2 tl suiker
- 2 el limoensap
- 1 tl Thaise vissaus
- optioneel: koriander en extra rode peper/bosui ringetjes
- Maal de bloemkool in de keukenmachine tot rijst.
- Meng de ingrediënten voor de dressing tot een gladde massa.
- Bak eerst de courgette, bonen en bosuien kort aan in de olie (en haal uit de pan en leg apart).
- Bak vervolgens in dezelfde olie de rode peper, knoflook, bloemkoolrijst en pinda’s, kort en schep goed om. Bewaar enkele pinda’s voor de garnering.
- Serveer de bloemkoolrijst met de groente en de dressing (eventueel met extra koriander, bosui en rode peperringetjes); iedereen kan naar smaak dressing over de rijst gieten.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!