Daar is er weer een; zo’n supermakkelijke salade die ook nog eens razendsnel klaar is. Fris en lekker spicy. Past bij alle Oosterse gerechten, een rijsttafel, stoofvlees, een bbq of op een buffet. Deze salade heb je binnen tien minuten op tafel staan. Gebruik in plaats van pindakaas gerust een andere notenpasta en vervang de pinda’s voor een luxere variant door macadamia’s. Zeker weten dat deze salade een blijvertje is!

  • Grote bak mini-komkommers
  • Klein bosje koriander
  • Handje pinda’s, grof gehakt
  • 1 eetlepel geroosterd sesamzaad
  • 1 eetlepel pindakaas
  • Scheut sojasaus
  • Scheut agavesiroop of honing
  • Limoensap van halve limoen
  • Knoflookpoeder of -vlokken
  • Crispy chili-olie
  • Halveer de mini-komkommers en doe in een schaal.
  • Hak de koriander en doe bij de komkommer.
  • Voeg de pinda’s en het sesamzaad toe en hussel alles door elkaar
  • Maak een dressing van de pindakaas, sojasaus, agavesiroop, limoensap en knoflookpoeder. Meng goed en proef of de verhouding goed is en of er nog iets van de ingrediënten bij moet.
  • Verdeel de dressing over de komkommersalade en meng goed.
  • Top af naar smaak met crispy chili-olie, nog wat koriander en grof gehakte noten.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email