Eigenlijk at ik nooit noedels tot ik een foto van dit recept in de Foodies tegen kwam. Op de foto zag het er heerlijk uit dus maakte ik hem een dag later meteen. In plaats van half om half gehakt gebruikte ik overigens tartaar en wat meer knoflook. Aangezien je het recept nu leest begrijp je dat het geslaagd was 😉 Bij ons zal dit gerecht zeker vaker op tafel komen. Groot voordeel: zo gepiept!
Voor 4 personen:
- 270 gram udon noodles
- 350 gram half om half gehakt (of tartaar)
- 1 rode ui in halve ringen
- 2 tenen knoflook geperst
- 1 eetlepel verse gember, geraspt
- 200 gram sugar snaps
- ½ Chinese kool in repen
- 8 babymaiskolfjes uit blik, in lengte gehalveerd of klein blikje mais
- 150 gram wortel, geraspt of in dunne plakjes
- 2 lente-uitjes, in dunne ringetjes
- 1 rode peper, in dunne ringetjes
- 1 handje zoute pinda’s of gebakken uitjes
- 4 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel oestersaus
- 1 eetlepel mirin of saké
- 2 theelepels donkerbruine basterdsuiker
- Kook de noodles volgens aanwijzing op de verpakking. Giet af, spoel in vergiet af met koud water en zet apart.
- Verhit in een wok de olie en bak de tartaar of het gehakt samen met 1 theelepel van de bruine suiker en wat versgemalen zwarte peper naar smaak rul en houd apart.
- Roerbak in dezelfde wok de ui, knoflook en de gember circa 1 minuut. Voeg de sugarsnaps, de kool, de mais en de wortel toe. Bak enkele minuten.
- Blus af met 2 eetlepels water.
- Meng voor de saus de sojasaus, oestersaus, mirin of saké, 1 theelepel bruine suiker met 1 eetlepel water door elkaar.
- Voeg de noedels aan het gehaktmengsel toe, giet de saus erbij en meng alles goed door elkaar. Proef en breng op smaak met versgemalen peper en zout.
- Serveer in kommen en garneer met lente-ui, rode peper en wat gehakte pinda’s of gebakken uitjes.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!