Hutspot hoort bij koude dagen. Deze versie geeft door de nasikruiden en de sambal net dat beetje extra pit. Voor mij hoeft daar niets meer bij maar je kunt er natuurlijk nog een stukje vlees bij serveren.

  • 500 g gesneden uien
  • 800-900 g winterwortels grof gesneden
  • 1 kg geschilde, kruimige aardappelen
  • 200 gram spekjes
  • 1 zakje Conimex nasikruiden
  • flinke tl sambal of meer naar smaak
  • scheut melk of room

En verder nodig: pureeknijper of stamper

    • Kook de aardappelen en de wortels gaar.
    • Bak de spekjes uit.
    • Bak de uien even met de spekjes mee.
    • Voeg de nasikruiden en sambal toe en bak ook even mee.
    • Stamp als de aardappelen en wortels gaar zijn deze met een scheut melk of room fijn of gebruik een pureeknijper.
    • Schep het spek-ui mengsel door de stamp.
    • Proef en breng op smaak met peper en zout.

      Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
      Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

      Eet smakelijk!

      Print Friendly, PDF & Email