Wij krijgen er maar geen genoeg van, van die koele soep! Naast allerlei soorten salades is ijskoude soep toch wel echt héél lekker tijdens (bloed)hete dagen. Met het warme weer is je eetlust minder en ben je veel sneller verzadigd. Met deze smaakvolle soep heb je mooi wel een portie groenten binnen! Zoals voor alle koude soepen geldt dat een dag van tevoren maken niet alleen makkelijk is maar vaak is hij de volgende dag ook echt lekkerder. Dus laat je blender of staafmixer maar lekker draaien en slurp van deze heerlijk gazpacho. Natuurlijk ook te serveren als voorgerecht of als amuse in een glaasje.
Voor 4 personen als hoofdgerecht:
- 500-750 gram smaakvolle tomaten
- 1 rode ui
- 2 rode paprika’s
- 2 kleine/middelgrote wortels
- ½ rode peper (of een hele als je van pittig houdt)
- 1-2 tenen knoflook
- 300 ml groentebouillon
- 3 takjes selderij
- flinke scheut tomaten-basilicum- of rode wijnazijn
- flinke scheut lekkere olijfolie
- 1 dikke snee stevig brood of wat stukjes (oud) stokbrood
- zout en versgemalen peper naar smaak
- 2 hardgekookte eieren
- 100 gram gekookte ham
En verder nodig: blender of staafmixer
- Hak de tomaten grof, snij de paprika, ui, wortel en rode peper in stukken.
- Doe alles behalve de eieren en de gekookte ham over in een blender (of gebruik een staafmixer), voeg de bouillon toe en draai tot een soep.
- Proef en voeg naar smaak nog wat, olie, azijn, peper en/of zout toe. Vind je de soep te dik, dan kun je nog wat extra bouillon toevoegen, maar pas op, de soep mag echt wel een beetje dik zijn.
- Laat de soep minimaal een paar uur afkoelen.
- Serveer de soep met stukjes hardgekookt ei en ham.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!