Deze Perzische dip heeft een lekkere zoute-nootachtige smaak. De dille maakt het fris en de koriander maakt het kruidig. Fijn op de borreltafel met stuk Indiaas naanbrood of gewoon met lekker vers stokbrood. Maak je borreltafel compleet met bijvoorbeeld de gerookte aubergine-knoflookdip en de kruidige koekjes van gehakt, aardappel en koriander uit hetzelfde leuke kookboek Persiana van Sabrina Ghayour.
- 95 gram ongezouten pistachenoten
- 75 ml olijfolie
- 300 gram feta
- handvol dille, geknipt
- handvol koriander, gehakt
- 1-2 tenen knoflook, geperst
- 1 rode chilipeper (mild), grof gehakt
- 3 flinke eetlepels Griekse yoghurt
- fijngeraspte schil van 1 citroen en sap van ½ citroen
- peper/zout
En verder nodig: keukenmachine of kleine hakmolen
- Pureer de pistachenoten en de olie ongeveer 30 seconden in een keukenmachine.
- Doe de feta, de kruiden, de geperste knoflook, de chilipeper, de yoghurt, de citroenrasp en –sap erbij en meng de ingrediënten ongeveer 1 minuut tot het mengsel een grove structuur heeft.
- Proef en breng indien nodig op smaak met wat peper en zout. De feta is ook al vrij zout dus wees hier voorzichtig mee.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!