Het ruikt altijd zo lekker als je pindasoep aan het maken bent. Iedereen krijgt er trek van! Ik eet hem als maaltijdsoep, er zit stiekem ook best wat groenten in verstopt. Bak ook eens wat geraspte verse gember mee met de groenten. Als je van noodles houdt dan kun je deze ook nog op het laatst toevoegen en een paar minuten meekoken. Een hardgekookt eitje is ook heerlijk in deze soep. Eet de soep verder met wat stokbrood en komkommersalade.
Voor 2-3 personen:
- 1 kipfilet à 200 gram
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 zoete aardappel, geschild en in kleine blokjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 2 stengels bleekselderij, in dunne reepjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 kaffir limoen-blaadjes (Djeroek poeroet,Toko)
- ½ blik kokosmelk
- 400 milliliter kippenbouillon, warm
- 4-5 eetlepels pindakaas
- 100 gram champignons, in plakjes
- 1 eetlepel Pimentón (gerookt paprikapoeder)
- 1 ½ eetlepel rode currypasta
- 1 eetlepel sojasaus
- ½ theelepel vissaus
- chilipeper (naar smaak)
- citroensap
- 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
- olijfolie
- handje pinda’s
- verse koriander of bladpeterselie
- gefrituurde uitjes
- Kook de kipfilet op laag vuur gaar. Laat even afkoelen en trek met een vork tot ‘pulled-chicken’.
- Bak in een flinke scheut olijfolie in een soeppan de ui, knoflook, paprika, zoete aardappel, champignons en bleekselderij aan.
- Verhit ondertussen de kippenbouillon en roer hier de pindakaas door tot deze is opgelost.
- Doe de Pimentón en de currypasta bij de groenten en schep het geheel goed om. Laat ongeveer twee minuten meebakken tot de groenten zijn bedekt met een laagje currypasta.
- Schenk de bouillon en de kokosmelk bij de groenten. Roer het geheel goed door.
- Proef en breng de soep op smaak met de sojasaus, vissaus, citroensap en de bruine suiker. Voeg de kaffir-limoenblaadjes toe.
- Breng de soep aan de kook en laat deze 10 minuten zachtjes doorkoken. Laat een rode peper meekoken als je van pittig houdt.
- Je kunt nu eventueel de helft van de soep blenderen of pureren met een staafmixer. Haal dan wel de kaffir-limoenblaadjes er van tevoren uit.
- Voeg de kip toe en warm door. Als je de soep te dik vindt. Voeg dan nog een beetje bouillon of kokosmelk toe.
- Maal ondertussen in een kleine hakmolen wat pinda’s met verse koriander of bladpeterselie grof.
- Verdeel de soep over kommen of borden en garneer met het pinda-koriander mengsel en eventueel wat gefrituurde uitjes.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!