Pinchos zijn verwant aan de tapas met het belangrijkste verschil dat pinchos vaak worden gespiesd, meestal aan brood. Dit is zo’n eenvoudig hapje waar je mensen blij mee maakt. Geschikt als hapje, als buffetgerecht maar ook als amuse of serveer bij een salade. Zowel koud als warm erg lekker. Gebruik lekker stevig, vers stokbrood. De kruidenkaas kun je ook vervangen door magere hüttenkäse.
- 1 vers stokbrood
- 1 bakje kleine champignons
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 bakje kruidenkaas
- verse peterselie of andere verse kruiden naar keuze, fijngeknipt
- olie of boter
- houten prikkers
- Bak de champignons in een beetje olie en/of boter rondom bruin
- Voeg de geperste tenen knoflook toe, laat deze niet verbranden.
- Breng op smaak met flink wat versgemalen peper en een beetje zout.
- Prik de champignons aan de houten prikkers
- Snijd het stokbrood schuin in plakken en besmeer met de kruidenkaas.
- Leg een spiesje op elk broodje en bestrooi met verse de kruiden.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!