Een Piadina is een Italiaans platbrood wat haar oorsprong kent in de regio Emilia-Romagna. Van origine wordt een Piadina gemaakt van witte bloem, reuzel, zout en water. Tegenwoordig wordt er ook vaak olijfolie gebruikt in plaats van reuzel. Er zijn genoeg recepten te vinden om ze zelf te maken maar ik kocht ze bij Albert Heijn. Een Piadina wordt gebakken, vervolgens gevuld met ingrediënten en daarna dubbelgevouwen of opgerold. Doordat het brood nog warm is smelten de ingrediënten en dat geeft een heel specifieke smaak in combinatie met het dunne, knapperige brood. Maar je kunt hem ook beleggen en als een soort van pizza eten zoals in dit recept.

  • 400 gram gemengde paddenstoelen
  • 2 eetlepels truffel-paddenstoelentapenade
  • 300 gram verse spinazie
  • 2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 4 piadina (plat gebakken Italiaans brood)

 

  • Snijd de paddenstoelen grof.
  • Verhit olie in een hapjespan en bak de paddenstoelen 8 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de laatste minuut de tapenade toe en schep om. Proef en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Schep op een bord.
  • Laat de spinazie in delen slinken in de hapjespan.
  • Scheur de mozzarella in grove stukken.
  • Verhit een koekenpan zonder boter of olie en verwarm de piadine, 1 minuut per kant.
  • Leg de piadine op een bord. Verdeel de spinazie, de paddenstoelen, de mozzarella en de pijnboompitten erover en serveer.
  • Je kunt ook nog een teentje knoflook door de champignons bakken en de piadina bestrooien met wat geraspte citroenschil.

 

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!