Dit leuke recept kwam ik tegen op Instagram. Ik maakte het als voorgerecht in een pré-kerstdiner. Heerlijk fris, een plaatje op het bord en ook nog eens makkelijk te maken. Past echt goed in een menu met meerdere gangen omdat het een licht gerecht is. Kies voor een nèt rijpe peer, ik gebruikte Doyenné du Comice en schaaf hier mooie dunne plakken van op een mandoline. Het bakken van de noten in de honing kun je van tevoren doen. Op het moment zelf hoef je dan alleen nog maar de peren in dunne plakken te schaven en de bordjes op te maken. In plaats van geitenkaas kun je ook gorgonzola gebruiken.
Voor 4 personen:
- 2-3 peren
- 150 gram verse zachte geitenkaas, bijv. Chavroux
- 1 handje walnoten
- 1 handje grof gehakte amandelen
- 4 eetlepels honing
- handje kiemgroenten
- balsamico-stroop (flesje)
- Verwarm de oven op 150 graden.
- Meng de walnoten en amandelen in een bakje met de honing.
- Verdeel over een met bakpapier belegde bakplaat.
- Bak voor 20 minuten op 150 graden en laat afkoelen.
- Snijd de peer horizontaal in zo dun mogelijke plakjes met een mandoline.
- Leg de plakjes over de borden en maak af met de geitenkaas, noten en kiemgroenten.
- Garneer af met wat balsamico-stroop en versgemalen peper.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!