Peperkoek is een heerlijk “toostje” voor alle soorten paté. De kruidige bodem samen met de volle paté smaak in combinatie met de peer in het zuur, rode fruitjam en het bittertje van witlof en pistache nootjes is een mooie combinatie. Daarnaast is het supersnel klaar! Serveer er dan een klein glaasje Westmalle dubbel bij, door het kaneel-peer-banaan achtige bieraroma krijg je een mooie bierpairing!

Meer weten over Westmalle dubbel: klik hier.

 

Voor 12 personen 

  • 1 peer
  • 80 ml miring of witte wijn azijn
  • 12 stukjes peperkoek (5 bij 5 cm of rechthoekjes van 4 bij 6 cm)
  • 250 gram paté naar keuze (Ardenner, cranberry of wildpaté)
  • rode fruit jam of vijgen jam naar keuze
  • beetje gesneden witlof
  • handjevol gezouten pistache nootjes, gehakt 
  • Snij je de peer in kleine blokjes en marineer 20 minuten in de wijnazijn of mirin en giet af in zeef.
  • Beleg de peperkoek stukjes met de paté.
  • Garneer met de peer, jam, witlof en nootjes.
  • Direct serveren met een klein glaasje Westmalle dubbel

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email