Wist je dat Pastrami oorspronkelijk uit Roemenië komt? Nou ik ook niet. Ik wilde ‘vitello tonnato’ maken maar omdat ik geen mooie fricandeau kon krijgen kocht ik pastrami. En dat viel verrassend goed uit. Gebruik lekker veel verse kruiden voor dit gerecht, dat zorgt voor extra veel smaak. Vind jij de pijnboompitten tegenwoordig ook zo duur? Gebruik dan gewoon een alternatief: grof gehakte cashew- of macademianoten, amandelen, walnoten of zonnebloempitten.

Voor 4 personen:

  • 16-20 plakjes dun gesneden pastrami (ongeveer 200 gram)
  • 1 blikje tonijn op olie
  • 6 ansjovisfilets op olie (of ansjovispasta in een tube)
  • 1 eetlepel crème fraiche
  • 1 eetlepel mayonaise
  • flinke kneep citroensap
  • kappertjes
  • handvol verse dille en selderij
  • handvol rucola
  • halfgedroogde tomaatjes
  • geroosterde pijnboompitjes
  • goede olijfolie
  • Laat de tonijn uitlekken.
  • Doe de tonijn is een bakje samen met de crème fraiche, de mayonaise, de ansjovis, het citroensap, en flink wat versgemalen peper.
  • Maak er met een staafmixer een fijne gladde saus van. Proef en voeg naar smaak nog wat mayonaise, citroensap of peper toe.
  • Verdeel de pastrami over de borden.
  • Verdeel de rucola, verse kruiden, tomaatjes, kappertjes en pijnboompitten erover.
  • Besprenkel naar smaak nog met wat goede olijfolie en een draai uit de pepermolen.
  • Garneer af met de tonijnsaus en serveer de rest van de saus met wat stukken stokbrood.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!