Dit is een echte ‘feel-good’ soep. Hij gaat uitstekend als onderdeel van een meer-gangen diner maar ook als maaltijdsoep is hij zeer geschikt. Je kunt deze soep heel goed een dag van tevoren maken. Zo hebben de smaken ook de tijd om goed in te trekken. De soep kun je ook invriezen, voeg dan de crème fraîche of slagroom pas toe als je de soep weer gaat opwarmen nadat je hem ontdooid hebt. In plaats van gerookte forelfilet kun je deze soep ook serveren met stukjes gerookte zalm en/of luciferreepjes appel die je door wat citroensap hebt gehaald.

Voor 8 personen:

  • 4 pastinaken, geschild en in blokjes
  • 3 aardappelen, geschild en in blokjes
  • 2 gesnipperde witte uien
  • 4 tenen gehakte knoflook
  • 3 tl kerrie
  • 2 tl korianderpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 vingerkootjes verse gember, geschild en fijngehakt (of 1 tl gemberpoeder)
  • 1,5 liter groentebouillon, heet
  • 1 grote friszure appel geschild en in blokjes
  • 150 ml crème fraîche of slagroom
  • 125 gram gerookte forelfilet, in stukjes
  • wat (imitatie)kaviaar/zwarte lompviseitjes
  • olijfolie
  • Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote soeppan en bak de pastinaak, aardappel en ui ongeveer 8 minuten.
  • Voeg dan de gember, knoflook en alle specerijen toe en bak een minuutje mee.
  • Blus af met de bouillon en voeg meteen de appel toe.
  • Laat 20 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur.
  • Pureer dan de soep in een blender of met een staafmixer tot een gladde crème.
  • Is de soep te dik naar je zin, voeg dan nog wat bouillon toe.
  • Voeg de crème fraîche of slagroom toe en roer door.
  • Proef en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Doe de soep over in borden of kommen, leg wat in het midden de stukjes forelfilet.
  • Garneer eventueel met wat (imitatie)kaviaar/zwarte lompviseitjes.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!