Een pastasalade lust bijna iedereen. Deze salade met pesto en geitenkaas vind ik zelf erg lekker, maar je kunt natuurlijk variëren met smaken en ingrediënten naar eigen smaak. Houd je niet van geitenkaas, dan kun je deze bijvoorbeeld vervangen door mozzarella. Naast of in plaats van dille kun je ook verse basilicum of andere verse kruiden gebruiken. Deze salade kun je makkelijk van tevoren maken en doet het ook goed als lunch, bij de bbq of op een buffet.
Voor 4 personen:
- 225 gram Fusilli of andere pasta
- 1 courgette
- 100 gram pesto
- 125 gram zongedroogde tomaatjes, in stukjes
- handje olijven, gehalveerd
- 75 gr rucola
- 100 gram geitenkaas
- 1 kleine rode ui, fijn gesnipperd
- klein bosje dille, fijngeknipt
- 1 eetlepel pijnboompitjes, geroosterd
- 2 eetlepels Parmigiano Reggiano flakes
- kneepje citroensap
- peper en zout
- Kook de pasta gaar in ruim water met zout.
- Snij ondertussen de courgette in stukjes en bak ze even kort aan in een hete koekenpan met wat olie.
- Giet de pasta af, laat goed uitlekken. Roer de pesto door de nog warme pasta.
- Meng de ui, tomaatjes, olijven, rucola, geitenkaas, dille, courgette en pijnboompitjes door de pasta.
- Proef en breng op smaak met versgemalen peper en/of zout en wat citroensap.
- Garneer met wat Parmigiano Reggiano flakes.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!