Klassieke combinatie, eenvoudig en snel klaar. Aanpassing op een recept uit het kookboek De Easy Vegeterranean van Malu Simoes en Alberto Musacchio.

Het originele recept gebruikt raapstelen i.p.v. spinazie. Heerlijk met een groot glas rode wijn! Elke pasta is mogelijk maar de kleine “schoteltjes”;  de orecchiette passen hier heel goed bij. Orecchiette is te koop bij de grotere supermarkten.

Voor 4 personen:

  • 350-400 gram gedroogde pasta (bv. orecchiette)
  • 750 gram verse spinazie
  • 125 gram gorgonzola in kleine blokjes
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 3 eL extra vierge olijfolie
  • gedroogde chili flakes
  • parmezaanse kaas (versgeraspt of uit een zakje), ongeveer 100 gram
  • versgemalen peper
  • zout naar smaak (kijk uit want de kazen zijn al heel zout)
  • verhit de oli, in een grote (wok)pan en bak de knoflook zachtjes aan
  • voeg dan de spinazie toe en roerbak tot geslonken
  • voeg een snufje chiliflakes toe (naar smaak!) en de gorgonzola en roer tot de kaas smelt
  • kook de pasta in ruim water, el dente (beetgaar)
  • meng de pasta door de spinaziesaus
  • serveer direct en garneer met versgemalen peper, geraspte parmezaanse kaas en wat chiliflakes

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email