Met deze pasta met bonen spat het voorjaar van je bord! Ik gebruikte snijbonen en verse erwtjes maar je kunt ook sperziebonen of tuinbonen nemen. Het recept komt het boek ‘Evergreen’ van Mikkel Karstad, een Scandinavische chef. Ik paste het een beetje aan en wij aten er heerlijk van!
Voor 4 personen:
- 300 gram bonen (mix naar keuze van sperziebonen, snijbonen, tuinbonen, erwten)
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 40 gram hazelnoten, geroosterd
- 400 gram verse pasta (tagliatelle)
- rasp van 1 bio-citroen
- 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- 100 gram Parmaham, in smalle slierten
- Was de bonen en kook ze 5 minuten in water met zout. Giet af en laat goed uitlekken.
- Verhit een pan met dikke bodem, voeg wat olijfolie toe en laat de knoflook even zachtjes bakken.
- Breng ondertussen in een andere pan gezouten water aan de kook voor de pasta.
- Voeg de uitgelekte bonen aan de knoflook toe en bak mee, zorg dat ze knapperig blijven.
- Hak de hazelnoten fijn en voeg toe.
- Proef en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
- Kook de pasta in 3-4 al dente, giet af en laat uitlekken. Voeg aan pan met bonen toe.
- Voeg wat olijfolie, de helft van de citroenrasp en de helft van de Parmezaan toe. Meng goed en warm door.
- Serveer de pasta in kommen of borden met de Parmaham en de rest van de Parmezaanse kaas. Bestrooi met de rest van de citroenrasp.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!