Er gaat niets boven een goede pasta met een zelfgemaakte, lang-gestoofde, tomatensaus. Hier de zelfontworpen variant van een huisgenoot uit de studententijd; dus niet van mij zelf! Gedroogde chilipepers (gemalen of in ringetjes) maken er een pittige saus van.

De pittige smaak wordt verzacht door een romige ricotta die je koud op het warme gerecht legt. In dit geval, zelf-gemaakte ricotta! Klik hier om de ricotta zelf te maken!

Voor 4-6 personen

    • 2 uien
    • 1 el paprikapoeder
    • 2 blikken gepelde tomaten (bijv. van Mutti) of kies in de zomer voor rijpe pruim of vleestomaten en ontvel deze.
    • 3 tenen knoflook, fijngesneden of geperst
    • 1 blokje groentebouillon
    • 1 el worchestershiresaus
    • 2 el ketjap
    • 1 el balsamicosiroop
    • 1 el rode wijnazijn
    • 2 blikjes tomatenpuree
    • Italiaanse kruiden naar smaak (gedroogde of verse)
    • Gedroogde chilipepers naar smaak
    • 2 el basterdsuiker
    • 200 ml water
    • Versgemalen peper en zout
    • 500 gram Pasta (bijvoorbeeld twee bakjes verse pappardelle van AH of een goede gedroogde pasta naar keuze)
    • 1 bakje ricotta (of maak het zelf!) 
    • bascilium

 

 

  • Snipper de uien en bak ze gedurende 20 minuten op laag vuur gaar met het paprikapoeder.
  • Voeg dan de knoflook toe, de tomatenpuree en bak dit ook op laag vuur gedurende 5 minuten.
  • Voeg dan alle andere ingredienten toe (t/m het water) en laat minimaal 60 minuten pruttelen op laag vuur (indien er teveel verdampt, voeg nog wat water toe).
  • Breng tot slot op smaak met de peper en zout (en voeg eventueel nog wat suiker, azijn, kruiden, etc toe, PROEF!),
  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing en verdeel over de borden met de warme saus en een paar eetlepels  ricotta en garneer met bascilicum.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email