Geen toelichting nodig! Pannacotta is een heerlijk, romig, puddinkje met vanillesmaak. En in de zomer, als er voldoende rood fruit beschikbaar is…..Maak dan een heerlijke saus van blauwe bessen, aardbeien en frambozen en giet die op de pannacotta! Het is ook heerlijk om wat citroenrasp of een paar blaadjes basilicum toe te voegen aan de saus (blaadjes er wel weer uithalen). Ijskoud het lekkerst! Wil je een magere versie: vul de potjes met kwark of Griekse yoghurt met een theelepeltje vanille extract.

Voor 4 personen:

 

Pannacotta:

 

  • 350 ml slagroom

  • 350 ml volle melk

  • 130 gram suiker

  • 1,5 tl vanille extract of een leeggeschraapt vanille stokje

  • 5 blaadjes gelatine

  • Glazen of andere schaaltjes (6-7 cm doorsnede) 

 

Bosvruchtensaus

  • 500 gram rood fruit naar keuze
  • optioneel: rasp van een citroen OF een paar takjes bascilium
  • optioneel: suiker naar smaak, hoeft niet!

 

    • Week de gelatine in ruim water.

    • Verwarm de melk met de slagroom en de suiker totdat deze is opgelost (niet koken).

    • Voeg het vanille extract toe (of de vanille uit het stokje, verwarm het stokje mee en haal later er uit).

    • Knijp de gelatine uit en roer goed door de warme melk/slagroom.

    • Giet in de schaaltjes en laat minimaal 2-3 uur koelen en opstijven.

    • Verwarm het fruit (eventueel met de citroenrasp of basilicum blaadjes) en laat licht pruttelen (er verdampt nu wat vocht en de saus wordt wat dikker)

    • Voeg suiker toe indien nodig (naar smaak).
    • Laat dit mengsel afkoelen.
    • Haal de schaaltjes uit de koelkast en giet op elke schaaltje een laagje saus.

    • Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik (kan een dag van te voren worden bereid).

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email