Deze pannacotta is lekker romig in combinatie met het ijskoude frisse mango-citroen sorbetijsje. Een heerlijk fris voorjaarstoetje en zeer geschikt voor Pasen omdat het toch echt wel op een gebakken eitje lijkt!
Voor 8 personen (700-800 ml)
Pannacotta:
-
350 ml slagroom
-
350 ml volle melk
-
130 gram suiker
-
1,5 tl vanille extract
-
5 blaadjes gelatine
-
Glazen of andere schaaltjes (6-7 cm doorsnede)
Mangosorbet
-
1 mango (400 gram vruchtvlees)
-
1 citroen(sap)
-
100 gram suiker
-
Een bolletjes siliconen mal of bakje voor bolletjes ijsklontje
Garnering: geraspte kokos
-
Week de gelatine in ruim water.
-
Verwarm de melk met de slagroom en de suiker totdat deze is opgelost (niet koken).
-
Voeg het vanille extract toe.
-
Knijp de gelatine uit en roer goed door de warme melk/slagroom.
-
Giet in de schaaltjes en laat minimaal 2-3 uur koelen en opstijven.
-
Pureer de mango zeer fijn in een blender met het citroensap
-
Verwarm de mangopulp met de suiker totdat de suiker is opgelost.
-
Pureer dan nogmaals na met de staafmixer en druk het mengsel door een zeef (met de bolle kant van een lepel).
-
Giet het mengsel in de bolletjes mal en laat minimaal 2-3 uur bevriezen.
-
Haal de schaaltjes uit de koelkast en leg op elke pannacotta het mangobolletje.
-
Garneer met wat geraspte kokos (“het zeezout”)
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!