Deze pannacotta is lekker romig in combinatie met het ijskoude frisse mango-citroen sorbetijsje. Een heerlijk fris voorjaarstoetje en zeer geschikt voor Pasen omdat het toch echt wel op een gebakken eitje lijkt!

Voor 8 personen (700-800 ml)

Pannacotta:

  • 350 ml slagroom

  • 350 ml volle melk

  • 130 gram suiker

  • 1,5 tl vanille extract

  • 5 blaadjes gelatine

  • Glazen of andere schaaltjes (6-7 cm doorsnede) 

    Mangosorbet

  •  1 mango (400 gram vruchtvlees)

  • 1 citroen(sap)

  • 100 gram suiker

  • Een bolletjes siliconen mal of bakje voor bolletjes ijsklontje 

Garnering: geraspte kokos

  • Week de gelatine in ruim water.

  • Verwarm de melk met de slagroom en de suiker totdat deze is opgelost (niet koken).

  • Voeg het vanille extract toe.

  • Knijp de gelatine uit en roer goed door de warme melk/slagroom.

  • Giet in de schaaltjes en laat minimaal 2-3 uur koelen en opstijven.

  • Pureer de mango zeer fijn in een blender met het citroensap

  • Verwarm de mangopulp met de suiker totdat de suiker is opgelost.

  • Pureer dan nogmaals na met de staafmixer en druk het mengsel door een zeef (met de bolle kant van een lepel).

  • Giet het mengsel in de bolletjes mal en laat minimaal 2-3 uur bevriezen.

  • Haal de schaaltjes uit de koelkast en leg op elke pannacotta het mangobolletje.

  • Garneer met wat geraspte kokos (“het zeezout”)

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!