Een lekker zoet dessert als afsluiter van je kerstdiner. Je hebt hem zo gemaakt en de koelkast doet de rest. Maak de panna cotta af met wat stukjes (geconfijte) ananas, wat kokossnippers en wat geraspte chocolade. Een dessert wat ook weer makkelijk voor te bereiden is, je kunt het gerust 2 dagen van tevoren maken. Bewaar ze dan in de vormpjes en stort ze pas als je gaat eten.
Voor 4 personen:
- 250 ml slagroom
- 250 ml kokosmelk
- 40 gram suiker
- 3 kardemompeulen, gekneusd
- 3 blaadjes gelatine
- 175 gram witte chocolade, grof gehakt
- naar keuze om te garneren: poedersuiker, ananas, kokosflakes, chocolade
- en verder nodig: 4 puddingvormpjes van 175 ml
- Breng de slagroom met de kokosmelk, de suiker en de kardemompeulen tegen de kook aan. Draai het vuur laag en laat 15 minuten trekken.
- Week intussen de gelatine in ruim koud water.
- Schenk na 15 minuten het kokosroom-mengsel door een zeef weer terug in de pan.
- Roer de chocolade erdoorheen en laat op laag vuur smelten.
- Draai het vuur uit en roer de uitgeknepen gelatine er doorheen. Los goed op.
- Spoel de puddingvormpjes om met koud water, laat kort uitlekken maar droog ze niet.
- Schenk de room in de vormpjes en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Zet de puddinkjes minstens 4 uur afgedekt in de koeling om stevig te worden.
- Houd de vormpjes 15 tellen in een bakje met heet water en stort ze dan voorzichtig op een bord.
- Bestrooi met poedersuiker, ananas, kokosflakes en geraspte chocolade.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!