Een fris Aziatisch nagerecht na een heerlijk kopje Vietnamese noedelsoep? Maak dan deze romige panna cotta met oosterse twist door kokos.

Voor 4-5 personen:

 Panna cotta

  • 600 ml kokosmelk
  • 300 ml slagroom
  • vanillestokje (of tl vanille-essence)
  • 200 gram suiker
  • 7 blaadjes gelatine

 Saus

  • vruchtvlees van 4 passievruchten
  • ½ mango in kleine stukjes
  • rasp limoenschil
  • enkele druppels limoensap

 Garnering

  • frambozen
  • munt of cress
  • ½ mango
  • Optioneel: versgeraspte kokosnoot of wat chocolade schaafsel, eetbaar bloempje
    • Als eerste de panna cotta maken.
    • Week de gelatine in ruim water.
    • Verwarm melk, slagroom, inhoud vanillestokje en 200 gram suiker.
    • Zorg dat de suiker goed oplost.
    • Knijp de gelatine uit en los op in een beetje hete kokosmelk.
    • Roer dan de opgeloste gelatine door het hele warme melkmengsel.
    • Giet dan in mooie diepe borden (of wijde glazen/bakjes) en koel 2 uur.
    • Verwarm het vruchtvlees van mango (kleine stukjes) en passievruchten, wat limoenrasp en druppels limoensap.
    • Druk het mengsel door een zeef en zet koud weg.
    • Snij de andere mango in smalle reepjes, druppel er wat limoensap over, was de frambozen; zet koud.
    • Maak de bordjes mooi op met de passievruchten-mango saus, de mangoreepjes, de frambozen en garneer met munt, cress of een eetbaar bloemetje.
    • Schaaf er nog wat verse kokos of chocolade over.

      Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
      Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

      Eet smakelijk!