Een fris Aziatisch nagerecht na een heerlijk kopje Vietnamese noedelsoep? Maak dan deze romige panna cotta met oosterse twist door kokos.
Voor 4-5 personen:
Panna cotta
- 600 ml kokosmelk
- 300 ml slagroom
- vanillestokje (of tl vanille-essence)
- 200 gram suiker
- 7 blaadjes gelatine
Saus
- vruchtvlees van 4 passievruchten
- ½ mango in kleine stukjes
- rasp limoenschil
- enkele druppels limoensap
Garnering
- frambozen
- munt of cress
- ½ mango
- Optioneel: versgeraspte kokosnoot of wat chocolade schaafsel, eetbaar bloempje
- Als eerste de panna cotta maken.
- Week de gelatine in ruim water.
- Verwarm melk, slagroom, inhoud vanillestokje en 200 gram suiker.
- Zorg dat de suiker goed oplost.
- Knijp de gelatine uit en los op in een beetje hete kokosmelk.
- Roer dan de opgeloste gelatine door het hele warme melkmengsel.
- Giet dan in mooie diepe borden (of wijde glazen/bakjes) en koel 2 uur.
- Verwarm het vruchtvlees van mango (kleine stukjes) en passievruchten, wat limoenrasp en druppels limoensap.
- Druk het mengsel door een zeef en zet koud weg.
- Snij de andere mango in smalle reepjes, druppel er wat limoensap over, was de frambozen; zet koud.
- Maak de bordjes mooi op met de passievruchten-mango saus, de mangoreepjes, de frambozen en garneer met munt, cress of een eetbaar bloemetje.
- Schaaf er nog wat verse kokos of chocolade over.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!