Ik ben dol op hartige panna cotta. Maak het bijvoorbeeld ook van bloemkool, asperges en geitenkaas. Heel handig als voor- of tussengerecht in een diner en makkelijk voor te bereiden. Zorg voor leuke glaasjes of schaaltjes want het oog wil ook wat! Omdat ik hem niet stort gebruik ik minder gelatine en dat is ook nog lekkerder!
Voor 6 olijvenboten of 8 glaasjes:
- 200 gram knolselderij
- 200 gram slagroom
- 200 gram melk
- 10 gram honing
- 5 gram mosterd
- 2 blaadjes gelatine
En verder nodig: staafmixer
-
Knolselderij schoonmaken en in stukjes snijden.
- Gaar de knolselderij in de melk en de slagroom (85˚C ongeveer 20 minuten, niet koken).
- Wanneer de knolselderij gaar is gelatine in schaal met koud water weken.
- Knolselderij, honing en mosterd staafmixen en het geheel op smaak brengen met peper en zout.
- Gelatine uitknijpen en erdoor roeren. Vervolgens even af laten koelen.
- Giet nu in glaasjes of schaaltjes.
- Laat een paar uur in de koelkast opstijven. (Kan 1 dag van tevoren.)
Haal voor serveren uit de koelkast, op kamer temperatuur is de smaak beter. Afmaken naar keuze met gedroogde ham, druppels basilicum-, truffel of pompoenpitolie.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!