Alweer een recept met panna cotta. Ja, ik hou ervan. Vooral van de hartige varianten. De combinatie met gazpacho was een experiment en pakte goed uit. De smaken combineren uitstekend. De garnaaltjes kun je natuurlijk ook achterwege laten, of gebruik in plaats daarvan wat blokjes komkommer. Maak jij deze zomer dit feestelijke voorgerecht?
Voor 4 glaasjes:
- 1 dl melk
- 0,7 dl slagroom
- 1 blaadje laurier
- 85 gram verse geitenkaas
- 1 blaadje witte gelatine
- 200 dl gazpacho (Albert Heijn)
- klein bakje Hollandse garnaaltjes
- paar blaadjes basilicum
- evt. wat wasabi sesamzaadjes
En verder nodig: staafmixer, 4 glaasjes
- Verwarm de melk, room en laurier 10 minuten op laag vuur.
- Verwijder het laurierblad en laat de geitenkaas smelten in de melk.
- Zet het vuur uit en maak het mengsel met de staafmixer glad.
- Week de gelatine in een bakje met koud water.
- Knijp de gelatine uit en los op in het melkmengsel.
- Proef en breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel het mengsel over de glazen en laat minimaal 2 uur opstijven.
- Giet er vlak voor het serveren een laagje gazpacho over.
- Garneer met wat garnaaltjes, wat gescheurde basilicumblaadjes en eventueel wat wasabi-sesamzaadjes
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!