Een lekker voorgerechtje of in een kleinere portie ook geschikt als amuse. Heel eenvoudig te maken, een paar uur van tevoren dat je het wilt gebruiken, de koelkast doet de rest. Ik maakte een restje bloemkool op en combineerde die met de erwtjes. Heb je geen bloemkool, gebruik dan 300 gram erwtjes in plaats van 200 gram. Garneer je panna cotta met wat stukjes tomaat en wat eetbare bloemetjes. Is het geen plaatje?

Voor 6 voorgerechtjes of 10 amuseglaasjes:

  • 3 dl room
  • 200 g erwten (vers of diepvries)
  • 100 gram bloemkool (gekookt)
  • 2 blaadjes gelatine (1,6 g/stuk)
  • 3/4 blokje kippenbouillon
  • 1 lente-uitje
  • voor de garnering wat stukjes tomaat en/of verse kruiden en eetbare bloemetjes
  • En verder nodig: staafmixer of blender en glaasjes

 

  • Breng de room samen met het ¾ bouillonblokje aan de kook.
  • Voeg de erwten toe en laat een paar minuten zachtjes koken. Verse erwtjes hebben langer nodig dan die uit de diepvries.
  • Week ondertussen de gelatine in ruim koud water.
  • Mix het erwten-roommengsel met de bloemkool met een staafmixer of blender tot een gladde massa. Proef en breng op smaak met versgemalen peper en/of zout.
  • Roer er de uitgeknepen gelatineblaadjes doorheen en laat goed oplossen.
  • Verdeel de erwtenpuree over de glaasjes en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Garneer vlak voor het serveren naar wens.

 

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!