De zachte, zoetige smaak van erwtjes gaan in dit gerechtje goed samen met de basilicum. Een lekker voorgerechtje of in een kleinere portie ook geschikt als amuse. Heel eenvoudig te maken, een paar uur van tevoren dat je het wilt gebruiken, de koelkast doet de rest. Garneer naar smaak met wat stukjes ham, een fijngesneden lente-uitje en een blaadje basilicum.

Voor 6 voorgerechtjes of 10 amuseglaasjes:

  • 3 dl room
  • 300 g erwten (diepvries)
  • 2 blaadjes gelatine (1,6 g/stuk)
  • 3/4 blokje kippenbouillon
  • 1 lente-uitje
  • 6 blaadjes basilicum plus wat voor de garnering
  • 2 plakjes ham, fijngesneden
  • En verder nodig: staafmixer en glaasjes

 

  • Breng de room samen met het ¾ bouillonblokje aan de kook.
  • Voeg de diepgevroren erwten toe en laat een paar minuten zachtjes koken.
  • Week ondertussen de gelatine in ruim koud water.
  • Mix het erwten-roommengsel en de basilicumblaadjes met een staafmixer tot een gladde massa. Proef en breng op smaak met versgemalen peper en/of zout.
  • Roer er de uitgeknepen gelatineblaadjes doorheen en laat goed oplossen.
  • Verdeel de erwtenpuree over de glaasjes en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Garneer vlak voor het serveren naar smaak met een fijngesneden lente-uitje, wat stukjes ham en een blaadje basilicum. Je kunt de ham eventueel ook nog even uitbakken voor een ‘krokantje’ in dit gerecht.

 

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!