Een lekkere en geconcentreerde paddenstoelenbouillon maak je door naast verse paddestoelen ook gedroogde te gebruiken. Als je van truffel houdt kun je ook nog wat gedroogd truffelpoeder toevoegen.

Je kunt dit makkelijk voorbereiden en vlak van te voren in de oven schuiven en afbakken. 

Voor 4 personen:

  • 25 gram porcini (eekhoorntjesbrood gedroogd) 2 el olijfolie
  • 1 ui of 2 sjalotjes, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 250-300 gram gemengde paddenstoelen in kleine stukjes
  • 1 tl tijm gedroogd
  • 400 ml fond naar keuze of andere goede bouillon (wild, groente, paddestoelen)
  • sojasaus
  • 3 bosuitjes in ringetjes
  • 4 velletjes bladerdeeg
  • 1 eidooier
  • Peterselie
  • De porcini gedurende 15 minuten in 300 ml lauw water weken.
  • Snij de paddenstoelen kleiner.
  • Fruit de ui en de knoflook aan in olijfolie.
  • Daarna bak je ook de paddenstoelen even mee.
  • Na 2-3 minuten: voeg de porcini mét het gezeefde weekvocht toe, samen met de fond en de tijmblaadjes.
  • Dan nog 5 minuten koken en op smaak brengen met peper en donkere sojasaus.
  • Verwarm eerst de oven voor op 180 graden.
  • Vul vier ovenbestendige soepkommen.
  • Bovenop de soep strooi je wat verse bosui.
  • Leg de vellen bladerdeeg de rand van de soepkom heen.
  • Druk deze vervolgens goed vast en bestrijk met eidooier.
  • Na 15-20 minuten, als het dakje knapperig is en goudbruin, uit de oven halen.
  • Het bladerdeeg garneren met peterselie.

 

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!