Veel groente, tomaat en kaas. Omdat de groente vooraf gegrild is in de oven, is de smaak extra geconcentreerd en is de ovenschotel niet “waterig”. Een heerlijk gerecht om de avond van tevoren al te maken zodat de smaken nog beter tot zijn recht komen. In deze versie heb ik gerookte knoflook gebruikt maar het kan natuurlijk ook met gewone knoflook. In plaats van mozzarella kun je ook kiezen voor gewone kaas of gorgonzola of andere blauwschimmelkaas voor extra pit.
Voor 4 personen:
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 paprika geel
- 1 paprika rood
- 2 grote rode uien of 3 kleine
- 1 grote witte ui of 2 kleine
- 1 bos bosuien
- olijfolie
- Italiaanse kruiden (gedroogd)
- 1 tl gedroogde rode pepertjes
- 3 tenen (gerookte) knoflook
- 1 pakje “tomato frito” of andere geconcentreerde tomatensaus (350 gram)
- 2 bolletjes mozzarella (2×125 gram) plus 50 gram geraspte oude kaas OF 300 gram andere kaas (oude kaas, gorgonzola etc).
- 20 kerstomaatjes
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snij de aubergine en courgette in plakken.
- Snij de paprika’s in grove repen.
- Snij de uien in ringen.
- Maak de bosuien schoon en halveer ze (gebruik alles).
- Leg bakpapier of een bakmat op een bakplaat en spreidt de groente uit (geen dubbele laag) en bestrooi met Italiaanse kruiden, gedroogde pepertjes, zout, olijfolie en hussel ze goed.
- Bak de groente ongeveer 30 minuten en hussel de groente na afloop opnieuw met de olie en kruiden (voorzichtig want warm).
- Neem een ovenschotel en stapel de groente (op jouw manier) in de ovenschotel en druppel de tomatensaus tussen de lagen groente.
- Snij de mozzarella in dunne plakken en beleg de schaal met de mozzarella (of met de andere kaas, laat 50 gram over).
- Snij de kerstomaatjes doormidden en leg ze tussen de mozzarella plakjes.
- Bestrooi tenslotte met 50 gram geraspte kaas.
- Bewaar in de koelkast tot gebruik en bak af op 180 graden Celsius gedurende 30 minuten (voorverwarmde oven).
- Indien je toch koolhydraten wilt eten: lekker met macaroni of rijst.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!