Kan niet makkelijker. Soms heb je wel eens teveel tomaatjes gekocht en ze zijn dan overrijp en niet meer knapperig. Deze kun je makkelijk “redden” door ze te drogen in de oven. Dat kan natuurlijk ook met tomaatjes die net gekocht zijn! Heerlijk in de pasta, op een cracker met geitenkaas, door je gebakken ei (of ei-pizzai) of op de klassieke pizza. Bewaar ze onder een laagje olie (in de koelkast) en ze zijn zeker 2 weken houdbaar.

  • 1 doosje kers-tomaatjes
  • Extra virgine olijfolie
  • Grof gemalen zout
  • Versgemalen peper
  • Kruiden naar keuze (Italiaanse, Provencaalse, gedroogde peper snippers, chipotle etc etc)
  • Keukenpapier
  • Verwarm de oven op 120 graden Celsius
  • Bedek een bakplaat met keukenpapier
  • Halveer de tomaatjes en leg ze met de snijkant naar boven op de plaat
  • Sprenkel er 2 el olijfolie overheen
  • Bestrooi met zout, peper en kruiden naar keuze
  • Droog ze 90 minuten in de oven.
  • Laat afkoelen en bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast; onder een laagje olie langer houdbaar.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email