Met dit recept begin jij je dag ontzettend goed. In plaats van een kommetje yoghurt met granola of havermout, maak je met dezelfde ingrediënten gewoon een flitsende ontbijttaart! Hij ziet er vrolijk uit en is nog best een beetje verantwoord ook. Gebruik je een kleinere bakvorm dan wordt de ontbijttaart gewoon iets hoger. Ontbijten is nooit meer saai want vanaf nu begint jouw dag met taart!
Voor 1 ontbijttaart:
- 500 ml Griekse yoghurt (10% vet)
- 220 gram granola
- 100 gram chocolade naar keuze, in stukjes
- 4 blaadjes gelatine
- 1 dopje vanille-extract
- 1 eetlepel honing
- voor de garnering naar keuze: aardbeien, bosbessen, frambozen, muntblaadjes, citroenrasp
En verder nodig: bakvorm van max. 24 cm doorsnee, vel bakpapier, bakspray of boter om in te vetten.
- Week de gelatineblaadjes ongeveer 10 minuten in ruim, koud water.
- Knijp de geweekte gelatineblaadjes uit en meng ze dan met een heel klein beetje heet water maar laat het niet meer koken.
- Roer en zorg dat de gelatineblaadjes helemaal opgelost zijn en het mengsel glad is.
- Doe de yoghurt in een bak en giet hierbij al roerend de iets afgekoelde gelatine.
- Als je de yoghurt en gelatine gemengd hebt, voeg dan het vanille-extract en de honing toe. Meng alles goed door en zet het mengsel even apart.
- Doe de stukjes chocolade in een glazen schaal en laat onafgedekt 1 minuut op 700 Watt smelten in de magnetron. Roer de chocolade tussentijds door om te voorkomen dat hij te lang verhit wordt. Zet hem nog even terug als hij nog niet helemaal gesmolten is. Heb je geen magnetron, smelt de chocolade dan au bain-marie.
- Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en spray of vet de zijkanten in.
- Roer de granola door de gesmolten chocolade en meng goed door.
- Schep het granola-chocolademengsel in de springvorm, verdeel over de bodem en druk dit met de bolle kant van een lepel goed aan.
- Verdeel dan de yoghurt over de bodem. Schud een beetje met de springvorm om de massa mooi glad te krijgen.
- Zet de taart een nacht in de koelkast zodat de yoghurt kan opstijven.
- Haal de taart de volgende ochtend uit de koelkast en garneer hem met vers zomerfruit, muntblaadjes en citroenrasp.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!