Doe eens gek, en maak een pizza als (laat) ontbijt of lunch. Italianen breken immers al jaren af en toe een eitje op hun pizza. Je kunt natuurlijk zelf pizzadeeg maken, maar voor de snelle variant gebruik je gewoon een rol kant-en-klaar pizzadeeg of net als ik een bloemkoolpizza van Magioni. (30% minder calorieën, 30% minder koolhydraten, 70 gram groenten per pizzabodem) Bladerdeeg of croissantdeeg zijn trouwens ook geschikt, kijk dan wel even welke oventijd en –temperatuur je moet aanhouden. Natuurlijk kun je zelf variëren met de ingrediënten. Ik koos voor crème fraiche, kaas, ei, tomaat en basilicum.

  • 1 bloemkoolpizza Magioni bloemkoolpizza (AH, Jumbo) of 1 rol kant-en-klaar pizzadeeg
  • half potje crème fraiche
  • 4 eieren (ik gebruikte alleen de dooiers)
  • geraspte kaas naar keuze (ik gebruikte geraspte mozzarella)
  • kleine tomaatjes, gehalveerd
  • basilicum

 

  • Verwarm de oven voor op 220°C en leg een vel bakpapier op je bakblik.
  • Leg de pizzabodem op je bakblik en steek met een uitsteekvormpje 4 rondjes uit je pizzabodem. Bak de pizza drie minuten voor.
  • Haal de pizza uit de oven en bestrijk hem met de crème fraiche. Bestrooi met geraspte kaas.
  • Breek de eieren voorzichtig en laat de dooiers in de holtes vallen. De eiwitten gebruik je niet maar gooi ze niet weg. (Maak er bijvoorbeeld kokosmakronen van, maar je kunt eiwitten ook goed invriezen.) Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de eitjes in z’n geheel te breken over je pizza.
  • Verdeel de tomaatjes over de pizza en schuif hem weer terug in de oven.
  • Bak de pizza voor zo’n 8 minuten. Kijk of je hem goed vindt, afhankelijk van je oven kan het langer of korter zijn.
  • Haal de pizza uit de oven, verdeel er wat basilicumblaadjes over en bestrooi met versgemalen peper en zout.

 

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!