Vorige week had ik rabarber in de Boerschappenbox. Ik wist zo snel niet wat ik ermee zou maken en van rabarbermoes ben ik niet zo’n fan. In de Foodies van twee maanden geleden stond een leuk recept voor een rabarbertaart met verschillende soorten deeg maar dat vond ik voor nu te veel werk. Na wat zoekwerk kwam ik een makkelijk recept tegen waar ik eigen draai aan gaf. Zie hier het resultaat: mooi èn lekker!

  • 750 g verse rabarber
  • 275 g fijne kristalsuiker
  • 250 g ongezouten boter
  • 1 flinke snuf zout
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 200 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 2 el anijszaad

En verder nodig: brownie-vorm of glazen schaal van 28×18 cm

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Vet de brownie-vorm in met 10 g boter.
  • Snijd 50 g boter in blokjes en verdeel gelijkmatig over de bodem van de vorm.
  • Halveer evt. dikke rabarberstengels in de lengte en snijd daarna alle stengels in stukken van 16 cm.
  • Leg de rabarberstengels in de breedte van de vorm netjes naast elkaar en strooi er 75 gram suiker over.
  • Doe de rest van de suiker (200 g), de rest van de boter (190 g), het vanille-extract en het zout in een beslagkom en klop in 10 min. met een mixer of in de KitchenAid met platte menghaak tot een luchtige massa.
  • Klop er 1 voor 1 de eieren door. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige is opgenomen.
  • Spatel het zelfrijzend bakmeel samen met het anijszaad door het beslag.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de rabarber.
  • Bak in het midden van de oven in ca. 1 uur goudbruin en gaar. Controleer na 50 min. op gaarheid door er een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.
  • Neem de cake uit de oven en snijd met een mes langs de rand van de vorm los. Stort de cake op een schaal en laat afkoelen.

Deze cake is lekker met een bolletje vanille-ijs of met wat lemon curd eventueel gemengd met wat crème fraîche.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!