De inspiratie voor dit recept komt uit het boek Evergreen van Mikkel Karstad. Ik paste het echt wel behoorlijk aan, aan hetgeen ik in huis had. Daarnaast voegde ik wat extra pit toe met de uitgebakken stukjes chorizo. Voor de vegetarische versie laat je deze gewoon weg. De verse kruiden maken het wel echt af, dus laat deze liever niet weg. Wij aten het als hoofdgerecht met een stukje stokbrood erbij. Maar deze omelet is natuurlijk ook geschikt als lunch, je kunt er dan met 3-4 personen van eten.
Hoofdgerecht voor 2 personen:
- 5 eieren
- Scheut melk
- Stukje chorizo, in kleine stukjes gesneden
- 200 gram verse doperwten
- 100 gram snijbonen
- 1 kleine rode ui, in dunne ringen
- hand verse basilicum en dille, gescheurd en geknipt
- rasp van bio-citroen
- Kook de erwtjes en snijbonen in 10 minuten in gezouten water. Giet af, laat goed uitlekken en zet apart.
- Breek de eieren in een kom, voeg een scheut melk en versgemalen peper en zout toe. Klop alles goed los.
- Bak de chorizo uit in een koekenpan met dikke bodem.
- Voeg de helft van erwten en snijbonen toe en bak even mee.
- Schenk het eimengsel erover. Draai het vuur laag en dek de pan af met aluminiumfolie. Laat 10-15 minuten zachtjes bakken totdat het ei gestold is.
- Leg de omelet op een schaal of bord.
- Verdeel de rest van de erwten en snijbonen erover. Bestrooi met de verse kruiden en de citroenrasp. Draai er eventueel nog wat peper en of zout overheen en smullen maar!
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!